A görögdinnye az egyik legkedveltebb frissítő nyári gyümölcsünk, és a salátát ellenállhatatlanná teszi az öntet a friss mentával, a ropogós retekkel és a chilivel.
Hozzávalók a salátához
• 20 gramm szezámmag
• fél görögdinnye
• 1 csokor hónapos retek
• fél csokor friss menta
• 1 lime (választható)
Hozzávalók az öntethez
• fél gerezd fokhagyma
• kb. 5 cm hosszú gyömbér
• 1-2 friss chili paprika
• 2 lime
• 1 evőkanál növényi olaj
Görögdinnye saláta elkészítés
1. Pirítsd meg a szezámmagot egy serpenyőben közepes lángon pár percig, míg aranybarnára nem pirul, majd tedd félre.
2. Az öntethez pucold meg a fokhagymát és a gyömbért, magozd ki a chilit, majd végül mindezt tedd bele egy tiszta befőttesüvegbe.
3. Facsard bele a lime levét, csavard rá az üveg tetejét és jól rázd össze.
4. Kockázd fel a görögdinnye húsát kb. 1 cm átmérőjű darabokra. Szeleteld fel a retket és a mentaleveleket.
5. Öntsd egy nagyobb tálba a dinnyét, a retket az elkésztett öntetet és a mentát, majd jól keverd össze.
6. Végül szórd meg a pirított szezámmaggal és lime szeletekkel tálald.
Forrás: vízmegoldás.hu
Kipróbáltam: Különleges ízkavalkád, de kellemes és finom!
Ha valamilyen hozzávaló nincs otthon, hát nincs, mert anélkül is finom, esetleg helyettesíted mással.
Nálam a retek hiányzott, semmivel nem helyettesítettem.
Amikor elkészült, betettem egy kis időre a hűtőbe, hogy kellemesebb legyen és mire észbekaptam, már csak egy fél adagnyi volt belőle! Mindenkinek ízlett!
: a szerkesztő